Koptisch Orthodox Diocese van Nederland

Sint Petrus

Sint Petrus


Image Description

De tienerjaren, als het goed is zit ja al in de pubertijd, begin je, je te verzetten tegen alles in je omgeving en zit je op een school waarvan je de leraren niet kunt uitstaan. Ondanks alles wordt deze leeftijdsperiode omschreven als de mooiste periode in iemands leven en zo zijn er mensen die er alles voor zouden doen om dit opnieuw te herleven. Dit is namelijk het moment waarin je de grote stap maakt naar het volwassen leven. Om deze groep zoveel mogelijk te steunen en om hun natuurlijk niet hun geschiedenis te laten vergeten, bestaat de Sint Petrus-bijeenkomst.

De Sint Petrus-bijeenkomst, is bedoeld voor tieners van 14 tot 18 jaar van de Koptisch Orthodoxe Kerk. Deze bijeenkomstwordt elke vrijdag gehouden en staat onder leiding van VaderYosab Thabet. Samen met Vader Yosab zijn 4 jongeren tussen de 21 en 24 jaar oud die de bijeenkomsten organiseren. De onderwerpen die worden besproken in de bijeenkomsten variëren altijd, waarbij er meestal een onderscheid gemaakt wordt tussen lessen met een spiritueel of kerkelijk onderwerp en lessen met een sociaal-maatschappelijk onderwerp. Deze onderwerpen zijn van groot belang in het leven van alledaagse tieners.

De talenten die deze groep bezit zijn in deze leeftijdsfase juist in de bloei, het is dan ook van groot belang om deze jongeren aan te sporen al hun talenten te gebruiken, zodat zij volledig gebruik maken hiervan, niet alleen binnen de kerk, maar ook hier buiten. Het is namelijk voor een Kopt belangrijk succes te hebben in de spirituele zin, de maatschappelijke kant van het leven en in de sociale kring. De tieners worden naast de georganiseerde activiteiten, zoveel mogelijk aangespoord om zelf activiteiten te verzorgen en te presenteren, waarbij gevraagd wordt hun talenten te laten werken. De 4 oudere jongeren, proberen hun, mits zij dat nodig hebben, zoveel mogelijk bij te staan en advies te geven.

Natuurlijk kan een bijeenkomst niet zonder de gezelligheid die deze heeft. Veel jongeren komen erop af om elkaar weer na een lange week te zien en bij te praten, daarom eten wij altijd gezamenlijk na de bijeenkomst. Uitjes en reizen worden regelmatig georganiseerd in binnen en buitenland, zodat we het groepsverband versterken. Kortom een leuke en gezellige bijeenkomst waarvan je het belang van het leven leert en waar je de rest van je leven iets aanhebt.


Snelkoppeling

 • Image Description

  Osret om el nour

  Osret Om El Nour is een groep die door vader Arsanious is gestart in..

  Lees verder
 • Image Description

  Zondagscholen

  مدارس الاحـــد

  " دعوا الاولاد يأتون إلي " Lees verder

 • Image Description

  Sint Petrus

  De tienerjaren, als het goed is zit ja al in de pubertijd, begin je, je te verzetten t..

  Lees verder
 • Image Description

  Maria Mercurius

  Als een jonge volwassene in de maatschappij krijg je..

  Lees verder