Koptisch Orthodox Diocese van Nederland

Osret om el nour

Osret om el nour


Image Description

Osret Om El Nour is een groep die door vader Arsanious is gestart in 1985. Het is voor de vrouwen bedoeld, momenteel zijn ongveer 220 vrouwen van de kerk van Amsterdam lid van Om El Nour. 

Osret Om El Nour bestaat uit bijeenkomsten, tijdens deze bijeenkomsten zingen zij hymnen en liederen en wordt er een woordje gegeven door een vader, een van de leden of door iemand op uitnodiging. 

Deze vrouwen hebben vele talenten. Zij hebben hierdoor groepen gecreëerd. Zo bestaat er een groep die zich richt op het vragen naar mensen die langs niet meer zijn langsgekomen, het opzoeken van deze mensen. Een groep die zieken opzoekt. Een groep die lekkernijen kan bakken voor als er een bazaar wordt gehouden in de kerk. Een groep die eten maakt tijdens het vasten en feestdagen voor de jongeren die in Nederland wonen zonder familie. Een groep die kan breien en naaien en hele mooie dingen maken voor o.a. de kerk. 

Een keer per jaar houdt Osret Om El Nour een grote conferentie tijdens de kerstvakantie waarin een spreker (meestal een vader op uitnodiging) het gedurende een paar dagen het heeft over gezinsgerelateerde zaken. Deze conferenties worden bijgewoond door gezinnen, niet alleen de vrouwen van Osret Om El Nour. 


Snelkoppeling

 • Image Description

  Osret om el nour

  Osret Om El Nour is een groep die door vader Arsanious is gestart in..

  Lees verder
 • Image Description

  Zondagscholen

  مدارس الاحـــد

  " دعوا الاولاد يأتون إلي " Lees verder

 • Image Description

  Sint Petrus

  De tienerjaren, als het goed is zit ja al in de pubertijd, begin je, je te verzetten t..

  Lees verder
 • Image Description

  Maria Mercurius

  Als een jonge volwassene in de maatschappij krijg je..

  Lees verder