Koptisch Orthodox Diocese van Nederland

Maria Mercurius

Maria Mercurius


Image Description

Als een jonge volwassene in de maatschappij krijg je veel te verduren, jijzelf en iedereen om je heen is bezig met zijn toekomst. Zijn studie of carrière heeft meestal hierbij de prioriteit. Terwijl jij als persoon nog met vele vragen zit, gaatde trein van het leven toch in volle vaart verder. Hoe iemand zijn toekomst eruit ziet is niet te voor spellen, maar het is zeker dat iedereen een bepaalde verwachting heeft die hij wil bereiken. Voor een kopt is het succes in de maatschappij natuurlijk van groot belang. Daarnaast is het belangrijk vast te houden aan de rijke geschiedenis van de Koptische-Kerk, die tot ver in de tijd teruggaat. Als iemand weet waar zijn afkomst en geschiedenis ligt, dan is het ook makkelijker voor hem, om zichzelf te leren kennen, accepteren en te identificeren.

De Sint Maria&Mercurius-bijeenkomst, een bijeenkomst voorjongvolwassenen van 18-24 jaar, helpt de jongeren van de Koptisch Orthodoxe Kerk zichzelf te vinden. De bijeenkomst wordt elke vrijdag gehouden, onder leiding van Vader Yassa Mesak, maar verschilt altijd qua inhoud. Lessen en workshops worden gegeven in gevarieerde onderwerpen, die meestal betrekking hebben op het actuele leven in de maatschappij. Hierbij wordt natuurlijk niet de rijke historie en tradities van de kerk zelf vergeten. De workshops en lessen worden verzorgd door Vader Yassa en de jongeren van de bijeenkomst zelf, hierdoor ontstaat er een interactieve bijeenkomst, met een actieve houding, die veel discussies en gespreksonderwerpen behandelt.

Omdat de jongeren natuurlijk elkaar zo vaak zien ontstaat er natuurlijk een bijzondere band met elkaar, de gezelligheid mag hierbij dus niet ontbreken. Na de bijeenkomst wordt er altijd samen gegeten, dit eten wordt natuurlijk ook gemaakt door de jongeren, zo kan iedereen een keer zijn culinaire kunsten laten zien. Uiteraard horen uitjes naar verschillende locaties en reizen in binnen en buitenland erbij. De Sint Maria&Mercurius-bijeenkomst, een gezellige en leuke bijeenkomst, waar de ontwikkeling in het leven van jongvolwassenen centraal staat.


Snelkoppeling

 • Image Description

  Osret om el nour

  Osret Om El Nour is een groep die door vader Arsanious is gestart in..

  Lees verder
 • Image Description

  Zondagscholen

  مدارس الاحـــد

  " دعوا الاولاد يأتون إلي " Lees verder

 • Image Description

  Sint Petrus

  De tienerjaren, als het goed is zit ja al in de pubertijd, begin je, je te verzetten t..

  Lees verder
 • Image Description

  Maria Mercurius

  Als een jonge volwassene in de maatschappij krijg je..

  Lees verder